Inschrijvingen Olympiade geopend

Vandaag, 20 oktober, is het Europese Dag van de Statistiek. In alle openbare statistiekinstellingen binnen de Europese Unie wordt deze dag gevierd om het belang van officiële en onafhankelijke statistieken in de verf te zetten.

En dat belang onderstrepen we ook bij Statbel, als partner van de Europese Statistiekolympiade in België. Goed nieuws bovendien, want net vandaag opent ook het inschrijvingsplatform van de wedstrijd, op www.statistiekolympiade.be

De Europese Statistiekolympiade is een wedstrijd voor de tweede en derde graad secundair onderwijs in België. Vanaf januari 2022 worden leerlingen in Vlaanderen, Wallonië of Brussel aan verschillende testen onderworpen: een online proef met kennisvragen en analyse-vraagstukken en, indien geslaagd, een creatieve proef rond communicatie van statistieken. In een laatste fase nemen ze het mogelijks op tegen hun Europese leeftijdsgenoten.

Leerlingen nemen alleen deel, met twee of in een team van drie, met de begeleiding van minstens één leerkracht. Op het einde wacht een mooie prijs, en misschien zelfs een uitnodiging voor de Europese prijsuitreiking.

Meer info via www.statistiekolympiade.be