INFO PROGRAMMA

Het programma omvat een grote verscheidenheid aan activiteiten, waaronder wiskundige weetjes, verrassende toepassingen, magische voorwerpen, mystieke kunst en geheime goocheltrukken en knutseltechnieken.

De reizende tentoonstelling Imaginary zal voor een laatste keer kunnen bezocht worden. Jean Paul Vanbendegem zal de eerste steen leggen van een collectieve recordpoging in a-periodiek betegelen. Het kampioenschap “exotische sudoku” zal bekampt worden, terwijl de Grijze Cellen een debat sturen over de wiskunde in ons onderwijs. Voor dagtrippers voorzien we een zoektocht op het planetenpad, en voor nieuwsgierige geesten een equidistant-experiment. 

Verder zullen er nog optredens zijn van o.a. Ann Dooms (“Alleen Elvis blijft bestaan”), David Eelbode (“Campuscup”), David Dehenau (weerman VTM), Dirk Huylebrouck (“professor Pi”), maar ook van hype stand-up en slam wiskundigen.

Meer gedetailleerde info op http://www.platformwiskunde.be/mathfest-2023/ 

TICKET INFO

GRATIS, zonder inschrijving vooraf

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID

Het festival vindt plaats in het domein van Beisbroek (bij Brugge), in en rond het kasteel van de volkssterrenwacht Cozmix.

AUTO

Er zijn 2 mogelijke parkeergelegenheden.

Parking 1: Parking BEISBROEK in de Doornstraat op 850 meter (10 minuten wandelen) van het domein.

Parking 2: Parking Diksmuide Heirweg op 900 meter (11 minuten wandelen) van het domein.

OPENBAAR VERVOER

Indien je met het openbaar vervoer komt, neem je aan het station van Brugge bus 55 richting Leke, bus 53 richting Jabbeke of bus 52 richting Oostende. Je stapt af aan de halte “Varsenare Velddreef” en loopt nog 1 km verder langs de Beisbroekdreef tot in het domein Beisbroek.

FIETS

Het domein ligt op het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 90 en 61. Je kan jouw route samenstellen via de website fietsnet.be.

Share this article

Ik ben Filip Moons, 32 jaar en universitair docent wiskundedidactiek aan de Universiteit Utrecht. Tot voor kort leerkracht wiskunde op het Hoofdstedelijk Atheneum Karel Buls te Brussel en lerarenopleider wiskunde (en promovendus) aan de UAntwerpen. Bij Uitwiskeling zetel ik in de redactie, maar mijn belangrijkste taak is ervoor zorgen dat we online in de lucht blijven. Ik zetel ook in het bestuur van de Vlaamse Vereniging voor Wiskundeleraars, die ik ook vertegenwoordig in de ontwikkelcommissies van de eindtermen wiskunde.

Post a comment