Zelf ben ik afkomstig van Vlaams Brabant en leerde ik de Limburgse vlaai kennen via mijn (Limburgse) schoonfamilie. Op zondagnamiddag werd er steevast vlaai bij de bakker gehaald. Bij voorkeur was dat abrikozenvlaai, de favoriet van mijn schoonmoeder. Zij zette die dan op een rooster op de kachel zodat de vlaai wat kon opwarmen terwijl de tafel gedekt en de koffie gezet werd. Gezelligheid troef! In januari 2024 kreeg de Limburgse vlaai de erkenning van streekproduct ``BGA'' (Beschermde Geografische Aanduiding). Heel bijzonder hieraan was dat het over een grensoverschrijdend product gaat. Zowel in Nederlands als in Belgisch Limburg mag deze…

Helaas, om verder te gaan heb je een abonnement nodig...

Reeds abonnee? Meld je aan:
Reeds abonnee, maar nog geen digitale toegang? Vraag je digitale toegang aan.
Papier + Digitaal
€22per jaar
Bestel nu
Digitaal
€18per jaar
Bestel nu
Schoolabonnement
€48per jaar
Bestel nu
Alle details over onze abonnementsformules vind je op de 'Abonnementen'-pagina.